2010. augusztus 31., kedd

Global Generation Program

A Globális generáció - globális nevelés tapasztalt felnőttek részére c. projekt manapság felmerülő szükségletekre alapozva jött létre. Fontos, hogy tisztában legyünk a globális változásokkal és problémákkal, amik a közvetlen köryezetünket is érintik. Ezeket a problémákat nem lehet megoldani globális szemléletmód nélkül. Projektünk a tapasztalt korosztályra fókuszál, ami azért fontos, mert manapság ezen korosztály aránya növekedik társadalmunkban. Be kell látnunk, hogy ezek az emberek fontos szerepet töltenek be társadalmunkban, mert olyan élettapasztalattal rendelkeznek, amiket hasznosítani lehet a döntéshozatal folyamán.

A projekt általános célja a társadalmi tudatosság növelése az ENSZ Millenniumi Fejlesztési Céljainak (Millennium Development Goals, továbbiakban: MDG), azaz a szegény országok segítésének és a globális problémák megoldásának érdekében, mert ez alapvető része a magyar lakosság felkészülésének és megfelelő válaszának a globalizáció kihívásaira.

grosses+kleines Bild+Text

A projekt során olyan nemzetközi partnerek működnek együtt, mint a német Weltfriedensdient és Brücke-Most Stiftung, az osztrák Südwind, valamint a magyar BOCS Alapítvány.

Hivatalos oldala: http://www.global-generation.org

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése